Мотофрези


Подкатегории:
 • Цена по запитване

 • Цена по запитване

 • 792.00лв.

 • 236.00лв.

 • 3,209.00лв.

 • 3,605.00лв.

 • 4,340.00лв.

 • Цена по запитване

 • Цена по запитване

 • Цена по запитване

 • 5,510.00лв.

 • Цена по запитване
Богата гама мотофрези и мотокултиватори директно от вносител. Защо да изберете именно нашия онлайн магазин за покупката на тази толкова важна земеделска техника? Защото ние ви предлагаме финансово изгодни продукти на водещи производители с отлично качество. Земеобработващите машини са основен помощник в обработката на земеделска земя. Вие не само трябва да имате такава техника, но и да сте сигурни, че тя покрива всичките ви изисквания за функционалност, здравина и дълъг работен живот.

Предназначение и характеристики

Приложението на една мотофреза в земеделието е изключително широко. Освен за раздробяване (фрезоване) на почвата, тя би могла да се използва за редица други дейности. Тази машина е ключов елемент при подготовката на почви и терени за сеитба, като болшинството модели позволяват прикачването на допълнителни детайли. Можете да разгледате и каталога ни с инвентара за този вид техника.

С какво можете да оборудвате мотофрезата? Възможно е да прикачите плуг, браздир, култиватор, картофовадач, ремарке и много други допълнителни приспособления. Важно е обаче да изберете машината, която ще ви позволи да модифицирате нейния работен принцип. Имайте предвид, че разработките на определени марки са съвместими единствено с инвентар на същия производител. Същото е валидно и за резервните части, затова внимателно избирайте какво и откъде го купувате.

Каква е разликата между моторната фреза и култиватора?

Имайки предвид възможността от раздела да закупите и висококачествен електрически мотокултиватор на марката Texas, е редно да обърнем внимание на основните разлики между двата вида агро оборудване. С това се надяваме да помогнем на начинаещите земеделци да вземат правилното решение, когато избират вида и технологията на уреда.

С настъпването на пролетта, запалените градинари и земеделски производители започват да обмислят покупката на подходящо оборудване, и по-точно култиватори и мотофрези, сравнявайки предлаганите в специализираните магазини цени. В даден момент става сложно да се определи разликата между двете разработки, техният работен принцип и подходящите за конкретните цели операции.

Важно е да отбележим, че и двете технологии изискват известни физически усилия при използване, затова, ако сте възрастен човек или жена, която иска да облекчи градинарската си дейност, насочете се към мини култиваторите, чието тегло не надвишава 15кг. Трябва да уточним обаче, че поради твърде лекия си дизайн, мотокултиваторът не е подходящ за трудоемки операции, например, засаждане на картофи, тъй като не осигурява достатъчна дълбочина при разхлабване на почвата.

Култиватор и мотофреза, независимо от техните цени, се купуват главно, за да спестят време - площта, която е възможно да се прекопае с лопата за няколко дни, ще бъде лесно подготвена с помощта на моторизиран плуг в рамките на няколко часа. Тези дейности обаче ще изискват не по-малко усилия.

Култиваторът, преди всичко е високоспециализиран тип оборудване, предназначено за разхлабване и оран на земята с въртящи се фрезоващи ножове. Те са винаги включени в окомплектовката на съответния модел. Мотоблокът от своя страна е универсално устройство. Функционалността му зависи изцяло от избора на прикачените детайли, инсталирани върху него. В различните случаи, земеделските стопани прикачват резачки, косачка, роторен снегорин и други устройства.

В повечето случаи сменяемият инвентар се доставя заедно с поръчаните качествени мотофрези, тоест модификацията на машината може да започне веднага след нейното закупуване. От друга страна, някои професионални устройства не са оборудвани с допълнителни компоненти. Купувачът трябва да избере инвентара, който е нужен за различните операции и да го закупи отделно.

Основна разлика в конструкцията на двете разработки е наличието на система за извеждане на мощността на двигателя у болшинството мотоблокове. Тя е под формата на зъбчато колело или вал, които позволяват въртенето на двигателя да се предава към инвентара, прикачен към силовото устройство.

Други важни характеристики на мотоблока включват:

 • По-голямо тегло. Долната щанга на мотоблока е тежка минимум 70кг, но може да достигне 200-300кг., докато при култиватора 70кг е максималното тегло;
 • Надеждна конструкция – усилен редуктор, рама и ръкохватки за управление;
 • Наличие на скоростна кутия – обикновено мотофрезите със заден ход имат 2 предни скорости и 1 задна, докато култиваторите в по-голямата си част нямат скоростна кутия. Задава се само посоката на въртене на фрезите (реверсивен модел и само с 1 скорост напред);
 • Наличие на пневматични колела – обичаен дизайн на всяка мотофреза с ремарке. Пневмо-колелата са необходими за транспортиране на тежко оборудване в ремаркето от едно място до друго. Култиваторът е предимно с малки транспортни колела, които могат да се заменят с пневматични, закупени допълнително.

На агро пазара могат да се намерят и „хибриди“ - тежки и доста мощни агрегати, структурно идентични на мотоблока, но лишени от най-важната система – ремъчното колело за отвеждане на мощността. То позволява прикачването и на друг активен инвентар, освен фрезата. Общо обозначение за тези устройства не съществува, но за много земеделци въпросната разновидност е най-добрата мотофреза.

Принцип на работа

Колкото и голям да е асортиментът от професионални мотоблокове в специализираните магазини, съществуват само два принципа на работа, и съответно тип на конструкцията – работа под собствена тежест и с активна фреза. Мотокултиваторите почти винаги са проектирани на първия принцип.

Конструкцията е съвсем проста – валът на редуктора се намира директно под двигателя на машината, а вкопаването в почвата се случва благодарение на собствената ѝ тежест. Това означава, че щом е по-тежък, култиваторът, ще се вкопае по-дълбоко в почвата от по-леките варианти. Дълбочината се определя от плуга, като по-леките градински фрези могат да се потопят до пълния си диаметър.

Друга важна характеристика на мотокултиватора е свързана с нуждата да се държи и управлява ръчно, така че колкото по-тежък модел имаме, толкова повече сили ще са ни нужни, за да работим с него.

Активната фреза е другият работен принцип. В този случай агрегатът – тежък мотокултиватор, закупен на по-висока цена, е оборудван с двойка колела, а фрезата е разположена малко зад тях. Така посоката на въртене на фрезите е обратната на движението. Много по-лесно е да се работи с такова устройство, защото не е необходимо нито да се държи на място, нито да се изважда, ако е прекомерно вкопано в земята.

Въпреки очевидните предимства, въпросният дизайн има и значителни недостатъци. Например, с изместване на фрезата назад, общият размер на устройството се увеличава. Обработваната с тези мотофрези градина следва да е с по-голяма площ. С тях е доста трудно да се работи на малки площи и в затворени пространства (парници и оранжерии).

Дълбочината на разхлабване на такива агрегати е доста малка - едва около 15-20 сантиметра, което налага някои ограничения за засаждане на определени култури. Поради по-сложния дизайн, мотокултиватори със задно разположение на фрезите, са с цена по-висока от тази на класическите модели.

Какъв модел да изберем?

Изборът на такъв вид агротехника налага на първо място да се вземе решение как ще се използва – с ремарке или с активна връзка? Някои производители позволяват да се прикачва ремарке към култиватора със закупуване на пневмоколела и специален теглич, в което няма много смисъл, защото култиваторът няма скоростна кутия и в резултат на това няма повишена скорост.

На първа предавка скоростта ще бъде 2-3 км / ч. За сравнение, мотоблокът ви позволява да карате до 10 км / ч на втора скорост. Освен това, ако трябва да работите с конвенционални задни приспособления, примерно плуг и двуредов носач, тогава ще бъде за предпочитане да използвате мотоблок, възползвайки се от изгодните ни цени.

Тук, между другото, е редно да се вземе предвид и теглото на оборудването. Колкото по-тежко е то, толкова по-добре ще работи с теглича, но и толкова по-неудобна ще е работата с фрезите. Ето защо, на тези от вас, планиращи да работят с нашите нови мотоблокове на конкурентни цени, препоръчваме да разгледате по-отблизо опциите с тегло по-малко - 70-80 кг.

Напомняме ви отново да разгледате и специализирания ни инвентар за този вид земеделска техника. Надвесните устройства се делят на активни и пасивни. За да работите с тях, ще ви трябват и бързи връзки - специални метални детайли с големи остриета на протектора, които подобряват сцеплението с почвата. Те могат да бъдат инсталирани вместо конвенционалните колела и фрезоващи накрайници директно или върху допълнителни разширения, които удължават междуосието. Удължаването може да е необходимо за работа в лехи.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако се нуждаете от консултация и съвет относно избора на продукт.

Виж още