Дизелови генератори за ток  • 3,085.00лв.

  • 13,617.00лв.

  • 11,885.00лв.

  • 10,850.00лв.

  • 12,375.00лв.

  • 21,100.00лв.

  • 21,650.00лв.
В настоящия момент редица земеделски и животновъдни стопанства се нуждаят спешно от оптимален автономен източник на електрическа енергия. На всички тях, ние от EuroAgro предлагаме висококачествени генератори за ток на марката Stager. С невероятно изгодни цени и максимално висок КПД, уредите от раздела ще помогнат за електрифициране на един от най-важните сектори в българската икономика – селското стопанство.

Защо е толкова нужен и в какво се състои неговата работа?

Съществуват много причини, поради които както частни, така и юридически лица (земеделски стопани) искат да закупят допълнителен /резервен източник на електричество тип собствена агрегатна система. Днес голяма част от процесите в животновъдния и земеделския сектор са автоматизирани посредством специално проектирани за целта машини. Тези машини обаче, в голямата си част работят на ток и в по-малък процент на дизелово гориво.

Фермите са по правило локализирани извън населените места, където централната електрическа мрежа е недостъпна и изградена по начин, непозволяващ от нея да се захранват машини с висока мощност, например трифазни електромотори, помпени агрегати и др. Свързването към мрежата е и доста скъп процес, а в агро сектора парите никога не достигат. Решението е покупка на подходящ за целите и нуждите на съответния обект генератор за ток.

Генераторните системи създават допълнителна застраховка, както в бита, така и в работата на физически лица и агро стопанства, осигурявайки доставката на непрекъснато електрозахранване. Неудобствата, причинени от прекъсване на електрозахранването, се срещат рядко, но предвид щетите, които могат да нанесат, е добре да се осигури адекватен резервен вариант.

Възможно е да се избегне неудобството, причинено от прекъсване на захранването с покупката на малък агрегат за ток, какъвто може да се намери на съвсем приемливи цени. Електрическата енергия е важен фактор за правилното поддържане на осветлението, електрическите уреди, топлината в помещението, вентилацията, охлаждането на въздушните течения и системите за сигурност.

За да се осигури електроенергия в частно жилище, е достатъчно да се избере подходящ генератор за ток за къща, където е необходимо малко количество допълнителна електрическа енергия, като правило не повече от 5-10 кВт. Цената на такива генериращи комплекти е не повече от 6 хиляди долара. За големи площи, над 540 кв.м. е нужно по-голямо количество електричество и съответно материални ресурси, но все пак системата ще остане рентабилна от гледна точка на използването на собствен енергоизточник.

Рентабилност на покупката

Ако електричеството е важен ресурс в ежедневната ви стопанска дейност, генераторът, наличен като резервен вариант дава пълна гаранция за непрекъсване на работните процеси, а по този начин и за предотвратяване на материални и всякакви други загуби. И понеже пазарът предлага солидно разнообразие от агрегати за ток, следващите съвети ще ви помогнат да изберете продукта, който е финансово изгоден за вашата дейност:

Определете бюджета, който можете да извлечете от бизнеса си, съпоставете го с приблизителната дневна печалба. След това, изчислете печалбата, която зависи изцяло от електрозахранването (агро техника и друго оборудване). Изчислите показателите във всяко капитално оборудване или активи, които зависят от електрическата мощност.

Това е важно за условията за съхраняване на температурата, например за бързоразвалящи се стоки. В допълнение към горното, трябва да се изчислят разходите, свързани с въвеждането или спирането на процес / производствена линия. Прекъсването на електрозахранването може да повлияе негативно на финансовото състояние на всеки икономически субект.

Добавете всички споменати разходи и ги сравнете с броя на електрическите прекъсвания през годината. По този начин ще разберете какви са щетите на годишна база, причинени от прекъсвания и липса на електроподаване. Разделяйки разходите за закупуване на генератор за ток (включително на по-високи цени) на тези възможни загуби, ще разберете периода, през който разходите за закупуването му ще се изплатят.

Съществуват два специфични вида агрегати за ток, чиято цена е по-висока от тази на резервните уреди за домакинството – дългосрочни и постоянни. Дългосрочните и постоянни източници на захранване често се използват в отдалечени или бързо разрастващи се райони, където няма адекватно обслужване, а също и когато услугата е скъпа и ненадеждна.

Дългосрочното захранване се определя като електрозахранване, което доставя електроенергия за 8-12 часа на ден. Обичайно се ползва за минни операции в отдалечени райони, които изискват дистанционно захранване при смяна на местоположенията. Непрекъснатото захранване се отнася до електричество, което трябва да се доставя непрекъснато в продължение на 24 часа.

Характеристики и принцип на работа

Познаването на характеристиките на генератора, ще помогнат на неговия собственик не само да избере подходящият уред за конкретните цели, но и да открие и отстрани своевременно всякакви проблеми, възникнали в неговата работа. Самият процес на работа на генератора е доста сложен и се състои в запалването на компресиран дизелов двигател, образуван от разширяването на газовете.

Роторът на станцията се стартира от движението на вала на двигателя и създава електромагнитно поле върху намотките на дизеловия агрегат за ток. Впоследствие електромоторната сила генерира напрежение в статора, стабилизира се с помощта на системата за управление и подава напрежение към свързаните домакински уреди/ селскостопанска техника.

Двигателят представлява основният източник на енергия, създаван от даден генератор на ток. Производителността на генериращия комплект зависи от мощността на този елемент. Мобилните битови генератори за ток са оборудвани с двигатели с малка мощност, докато стационарните имат мощен двигател, способен да издържи огромни товари.

Двигателите могат да имат различни системи за охлаждане, например въздушна, която присъства в битовите уреди с ниска производителност и течна, използвана в мощните устройства. Течността може да бъде антифриз или вода.

Относно типа на самите генератори за ток, от което зависят и техните цени, съществуват две разновидности – синхронни и асинхронни. Синхронните станции са добили най-голяма популярност, тъй като се отличават с надеждност, безопасност, лекота на използване и лекота на поддръжка.

Всички синхронни модели имат определен тип защита, която се обозначава с цифри от 0 до 5. Колкото по-голяма е цифрата на съответния домашен генератор за ток, толкова по-добре е защитен той от механични повреди, замърсявания, прах и вода.

Дизеловите централи могат да имат различен дизайн и много допълнителни опции за улесняване на работата. Изборът на дизелов агрегат зависи от това къде ще се използва инсталацията и в какви климатични условия.

Най-често срещаните видове агрегати за ток дизелови са: тропически - способни да работят при максимално високи температури и влажност; северни - издържат на критично ниски температурни условия; морски - не са застрашени от влага и са защитени от проникване на вода в тялото.

Как да изберем?

Когато купувате генераторна система, за своето земеделско стопанство, е важно да знаете, че вероятно ще ви е нужен двуфазен модел. Повечето домакински уреди се захранват от 220 V мрежа, а оборудването за зеленчукопроизводство и животновъдство работят на по-високо напрежение, следователно такъв уред би бил добро решение на вашия проблем.

Също така трябва да обърнете внимание на ефективността, екологичността и дълготрайността на избрания от вас модел. Ако имате ферма със среден капацитет, се насочете към дизелов генератор с мощност 80 кВт, способен да се справи перфектно с възложените му задачи. Това устройство може да се използва и за битови, и за градински нужди.

Генераторите от този тип ще ви помогнат да спестите малко пари, защото енергията, която те генерират се оказва, че струва по-малко от тази от централната мрежа. Цената на тока расте непрекъснато, а за земеделците и животновъдите електроенергията е важен ресурс, използван в големи количества ежедневно.

Избирайки някой от първокласните ни дизелови генератори за ток, ще ви се наложи да изберете подходящо място за неговото инсталиране. Ще трябва също да спазвате всички правила за транспорт и експлоатация, след което вашето оборудване ще бъде рентабилно, ще се изплати бързо и ще ви е изключително полезно.

Виж още